Emigreren naar Australië

Emigreren naar Australië klinkt voor veel mensen aantrekkelijk. Het land is veelzijdig en biedt veel mogelijkheden. Politiek gezien is het tamelijk rustig en ook economisch gezien is Australië zeker niet onaantrekkelijk. Maar, naar de andere kant van de wereld verhuizen, die beslissing neemt u niet zomaar. En wanneer u die keuze heeft gemaakt is het van belang dat uw verhuizing naar Australië tot in de puntjes is voorbereid.

Visum voor Australië

Voordat u kunt emigreren naar Australië, dient u een visum aan te vragen. En dit is voor Australië een behoorlijk bureaucratisch proces. Tijdig hiermee beginnen is dus van belang, het kan zomaar een jaar duren voordat u de gehele procedure doorlopen hebt. Het verkrijgen van een visum is ook niet gegarandeerd.

Australië heeft een immigratiebeleid, waarbij het van belang is dat u als nieuwe inwoner een toegevoegde waarde hebt voor het land. Een toegevoegde waarde bijvoorbeeld omdat u:

  • beschikt over een talent waaraan behoefte is in Australië;
  • financieel gaat investeren in het land;
  • een werkgever in Australië hebt die een sponsorship voor u betaalt.

Maar het werkt ook in uw voordeel

wanneer u familie en/of een (werkende) partner in Australië hebt, waarmee u gaat samenwonen. Het is dus van groot belang dat u vooraf goed onderzoek doet naar uw kans op het verkrijgen van een visum. Op de website van Australische immigratiedienst, vindt u meer informatie over het aanvragen van een visum

Verhuizen naar Australië

Hoe organiseert u nu een verhuizing naar de andere kant van de wereld?   Vrijblijvend een verhuisofferte aanvragen

Wij van Passies Verhuizers helpen u daar graag bij. Voor ons is verhuizen meer dan alleen het vervoeren van uw eigendommen. Onze verhuisspecialisten helpen u bijvoorbeeld bij:

  • het organiseren van douaneformaliteiten;
  • uw eigendommen verpakken voor zee of lucht transport;
  • Handymanservice in Nederland en/of Australie
  • u helpen met, bijvoorbeeld, het openen van een Australische bankrekening of het vinden van een goede school voor uw kinderen;
  • adviseren over het beste transport van uw eigendommen;
  • het aanvragen van een visum;
  • alle vragen die u heeft over uw emigratie naar Australië.

Kortom: wij bieden u een verhuisservice waarmee uw verhuizing naar Australië optimaal wordt geregeld. Zo kunt u zich perfect voorbereiden op uw nieuwe leven ‘Down Under’.

Aanvraag gratis en vrijblijvend thuisbezoek

Wij komen graag bij u langs om u vrijblijvend te informeren over uw verhuizing naar Australie. Tijdens dit bezoek kunt u met onze adviseur uw wensen en vragen bespreken. Via onderstaand formulier kunt u een thuisbezoek aanvragen.

 

Velden met een * zijn verplicht

 

 
Binnen een werkdag ontvangt u een reactie van ons.

Tips voor uw verhuizing

Uw huisdier meenemen naar Australië?

Dat is mogelijk, maar ook dit vraagt veel tijd. Doordat Australië een eiland is hanteren zij strenge regels voor het ‘importeren’ van dieren. Minimaal 5 maanden van tevoren dient bij de Australische douane te worden aangegeven dat u een huisdier meeneemt. Na aankomst zal uw huisdier nog minimaal 30 dagen in quarantaine worden gehouden. De kosten hiervoor zijn voor de eigenaar van het dier. Uiteraard kunnen wij u hierbij helpen en u een passend voorstel doen.

Wat mag wel en niet meeverhuizen

Net als bij huisdieren, gelden voor meubilair ook strenge importregels. Uw eigendommen zullen bij aankomst grondig worden gecontroleerd, dit uit vrees voor het meebrengen van ongewenste bacteriën. Het meenemen van bloemen en planten is overigens niet toegestaan

Elektrische apparatuur

In Australië maakt men gebruik van een 240v stroomnetwerk, in Nederland is dit 220v. Dit betekent dat u voor elk elektrisch apparaat een adapter nodig hebt, die ervoor zorgt dat uw apparatuur goed werkt. Het is daarom aan te raden om vooraf goed te bedenken of het niet voordeliger is om een nieuw apparaat in Australië aan te schaffen.

Australische cultuur

Kort gezegd zijn Australiërs een heel gastvrij volk en maken zich vooral niet te druk. De Kangoeroe is het nationale symbool, en natuurlijk is de barbecueën razend populair. Hoe meer vlees, hoe beter, geldt voor de meeste ‘Aussies’.

De Aboriginals zijn de oorspronkelijke bewoners van Australië en leven tegenwoordig vooral in het noorden. Al een paar duizend jaar voor Christus hebben zij zich gevestigd in Australië, zij vormen een van de oudste beschavingen in de wereld.

Wilt u meer informatie of een verhuisofferte aanvragen?

Heeft u nog vragen? Neem contact op met Passies Verhuizers. Wij staan u graag te woord en beantwoorden uw vragen. Telefoon: +31 (0)23-561 5955 Contact: contactformulier