Emigreren naar Zweden

Emigreren naar Zweden is vooral populair onder mensen die op zoek zijn naar ruimte en rust, want dat vindt u in Zweden. ‘Slechts’ 9 miljoen mensen wonen in het land met een oppervlakte van zo’n 450.000 vierkante kilometer, vergelijkbaar met de omvang van Spanje. Tel daarbij op dat Zweden een van de meest welvarende landen in de wereld is. Niet gek dus dat steeds meer mensen erover nadenken om te emigreren naar Zweden.

Gaat u emigreren naar Zweden?

Of bent u plannen daarvoor aan het maken? Dan is hulp van een expert zeker welkom voor u! Passies Verhuizers is zo’n expert en wij helpen u graag. Wij hebben jarenlange ervaring in emigraties zowel binnen als buiten Europa. Wij zijn een internationaal verhuisbedrijf, maar helpen u bij meer dan verhuizen alleen. Samen met u zorgen wij er voor dat:

  • uw verhuizing perfect wordt voorbereidt;
  • alle douaneformaliteiten worden afgehandeld;
  • u goed voorbereidt uw eerste stappen in Zweden kunt zetten;
  • indien nodig, uw inboedel tijdelijk veilig wordt opgeslagen;
  • u een persoonlijk aanspreekpunt heeft binnen Passies;
  • uw eigendommen veilig en verzekerd naar Zweden worden vervoerd.

Verhuizen naar Zweden

De verhuizing is wellicht de grootste klus die geklaard moet worden rondom uw emigratie naar Zweden. De verhuisexperts zorgen ervoor dat uw verhuizing zorgeloos verloopt. Wanneer u verhuist met Passies Verhuizers krijgt u een persoonlijke verhuismanager toegewezen. Samen met deze verhuismanager gaat u stap voor stap de gehele verhuizing regelen. Dit begint met een goede voorbereiding.

Uw verhuizing naar Zweden goed voorbereidt

Uw verhuisproces start met een persoonlijk gesprek met uw verhuismanager. Uw wensen, antwoord op uw vragen, bijzondere zaken rondom uw verhuizing naar Zweden, u kunt alles tijdens dit gesprek bespreken. Ook wordt er een inventarisatie gemaakt van de spullen die u wilt verhuizen. Vervolgens gaan wij aan de slag om de beste manier van transport te bepalen en zullen de benodigde douaneformaliteiten worden afgehandeld. Daar hoeft u zich dus geen zorgen over te maken.

Het veilig verpakken van uw goederen

De verhuizers van Passies Verhuizers hebben jarenlange ervaring met verhuizingen naar het buitenland. Het veilig inpakken van uw inboedel voor het internationale transport is voor hen geen probleem. Ook kleine inboedels kunnen wij voor u verhuizen. Samen met u bekijken we de mogelijkheid voor een groupage verhuizing. Wij combineren dan meerdere kleinere verhuizingen met elkaar zodat dat we hiermee een voordeligere verhuisofferte kunnen aanbieden. Vraag gratis en vrijblijvend een verhuisofferte aan.

 

Velden met een * zijn verplicht

 

Ik heb al concrete verhuisplannen (de locatie en/of periode)
Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Binnen een werkdag ontvangt u een reactie van ons.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Zoals gezegd heeft u een persoonlijk aanspreekpunt binnen Passies. Wanneer u vragen en/of opmerkingen heeft over zaken rondom uw emigratie naar Zweden kunt u altijd contact met ons opnemen. Uw persoonlijke verhuismanager zorgt er daarnaast voor dat u altijd op de hoogte blijft van de ontwikkelingen rondom uw verhuizing. Onduidelijkheid kan alleen maar onnodige stress veroorzaken en juist dat willen wij voorkomen.


 

Tips rondom uw emigratie naar Zweden

Naast het verhuizen van uw goederen, zijn er natuurlijk nog veel meer zaken waar u rekening mee moet houden wanneer u gaat emigreren naar Zweden. Onze verhuisexperts hebben alvast een aantal handige tips voor u!

Uw huisdier mee naar Zweden?

Het is, gelukkig, vrij eenvoudig om uw huisdier mee te nemen wanneer u naar Zweden gaat emigreren. Wilt u een kat en/of een hond meenemen, dan moet deze beschikken over een microchip en een rabiësvaccinatie. Alle dieren moeten in het bezit zijn van een EU-dierenpaspoort welke door een geregistreerde dierenarts is opgemaakt. U kunt uw huisdier een veel gevallen meenemen als overbagage. U checkt uw huisdier dan in met uw overige bagage. Een medewerker van de vliegtuigmaatschappij komt uw dier dan ophalen en zorgt ervoor dat deze een veilig plekje in het ruim krijgt.

Uw verhuismanager van Passies Verhuizers kan u uiteraard helpen om uw huisdier veilig mee te nemen naar Zweden.

Grootste cultuurverschillen tussen Zweden en Nederland

Veel Nederlands beweren vaak dat wij veel op Scandinaviërs lijken, toch blijkt dat wij behoorlijk van elkaar verschillen. Wanneer u naar Zweden emigreert zal u al snel opvallen dat wij Nederlanders veel directer zijn, terwijl Zweden veel meer gesloten zijn. Het is dus aan te raden om niet alles eruit te flappen, maar iets meer terughoudender te zijn.

In Zweden heerst ook veel meer een ‘morgen-is-er-weer-een-dag cultuur’, overwerken komt dan ook nauwelijks voor. Sterker nog, een 40-urige werkweek is in Zweden al zeldzaam, onlangs zijn bedrijven in Zweden gestart met een 6-urige werkdag. Komt u vlak voor sluitingstijd een winkel binnen, dan is het niet vreemd dat u niet meer naar binnen kunt. Er is per slot van rekening ‘morgen weer een dag’.

In Nederland gaan wij met veel regels ‘soepel’ om, kijk bijvoorbeeld maar eens hoeveel voetgangers in de stad een rood verkeerslicht negeren. In Zweden is dit not done. Het leven in Zweden bestaat uit regels, regels en nog eens regels. Zij hebben voor alles systemen voor bedacht, die je dient op te volgen. Ook wanneer je bij mensen gaat eten wordt je van tevoren verteld welke regels en etiquettes er gelden.

En gaat u op bezoek bij Zweden, neem dan altijd een extra paar schoenen mee. Waarom? Omdat u deze binnen draagt. Uw schoenen, waar u buiten mee loopt, dient u namelijk direct bij binnenkomst uit te doen. Mocht u geen extra ‘huisschoenen’ bij u hebben, dan heeft de gastvrouw of gastheer vaak wel een paar pantoffels voor u te leen.

Typisch Zweeds

Voordat u naar Zweden emigreert is het goed om alvast op de hoogte te zijn van een aantal typische Zweedse gewoontes. Zo heeft bijna elke plaats in Zweden een hembygdsgård, klein rode huisjes waar veel activiteiten plaats vinden.

Op 30 april wordt het Valborgsmässoafton, het feest van de terugkeer van het licht, gevierd. Tijdens dit feest wordt er een groot vuur ontstoken, muziek gemaakt en vuurwerk afgestoken.

Het bekendste feest van Zweden is het Midsommar. Tijdens dit feest wordt in privésfeer lekker gegeten. Traditionele recepten die hierbij horen zijn: in schil gekookte nieuwe aardappeltjes, haring met dille en köttbullar, kleine gehaktballetjes.

Zoek je nog spulletjes voor je huis? Bezoek dan een Loppis, een rommelmarkt aan huis. Langs de kant van de weg kun je de borden niet missen wanneer ergens een Loppis is.

Gaat u ook emigreren naar Zweden?

Dan helpen wij u graag. Heeft u vragen en/of wilt meer informatie over hoe wij u kunnen helpen, neem dan contact op met onze verhuisexpert. U kunt hun bereiken via: Telefoon: +31 (0)23-5615955 of via ons contactformulier.

 

Velden met een * zijn verplicht

 

Ik heb al concrete verhuisplannen (de locatie en/of periode)
Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Binnen een werkdag ontvangt u een reactie van ons.