Verhuizen met kinderen

Een nationale of internationale verhuizing is zeker voor kinderen vaak een spannende gebeurtenis. Een verhuizing met kinderen vereist dan ook extra planning en aandacht. Zeker als u internationaal gaat verhuizen met kinderen. Neem de tijd om ze voor te bereiden op de verhuizing, de veranderingen die gaan komen en de nieuwe omgeving. Ze krijgen tenslotte te maken met een ongevraagde nieuwe situatie. Zo moeten afscheid nemen van vriendjes en vriendinnetjes, wennen aan heel veel nieuwe dingen; een ander huis, een nieuwe school en communicatie in een nieuwe vreemde taal.

 

Speciale kinder verhuisdoos

Om je kind echt te laten begrijpen wat er gaat gebeuren, is het goed om hem of haar zo veel mogelijk bij de werkzaamheden te betrekken. Het is afhankelijk van de leeftijd wat je kind kan doen. Hoe klein je kind ook is, hij of zij, kan altijd zelf wat speelgoed in dozen doen. Daarom heeft Passies Verhuizers voor kinderen speciale kinderverhuisdozen. Op die manier kunnen ze actief betrokken worden bij verhuizing.

 

Tips voor verhuizen met kinderen;

 

• Je kind kan meehelpen bij het inpakken. Laat hem zijn speelgoed en kleding in de speciale kinder verhuisdoos leggen.   Zo betrek je je kind erbij.
• Laat je kind afscheid nemen van zijn oude kamer en het huis. Maak bijvoorbeeld foto’s van de oude slaapkamer en het     huis. Zo heb je een herinnering waar je samen nog eens naar kunt kijken.
• Wees positief over de verhuizing naar je kind. Als jij positief en enthousiast bent over de verhuizing, dan zal je kind dat     enthousiasme voor een groot deel van je overnemen.
• Samen boekjes lezen en filmpjes kijken over verhuizen. Verhalen over verhuizen kunnen heel goed zijn voor kinderen in   de periode rondom de verhuizing. Als je samen met je kind verhalen leest over verhuizen, heeft je kind een extra           referentiekader en daarmee een manier om de verhuizing beter te begrijpen.
• Zorg voor regelmaat rondom de verhuizing. De periode vlak voor de verhuizing is voor iedereen een hectische tijd.  Probeer echter voor je kind zo veel mogelijk regelmaat te houden. Probeer vast te houden aan jullie dagelijkse  bezigheden.
• Zorg ervoor dat dierbare spulletjes van de kinderen in een aparte tas worden inpakt. Die tas kunnen ze bij zich houden tijdens de verhuizing. In de tas stop je samen met je kind hun favoriete speelgoed, boekjes en lievelingsknuffel, zodat ze wat te doen hebben op verloren momenten.

 

Referentie verhuizen met kinderen.

Bekijk de leuke referentie die we mochten ontvangen van een verhuizing met kinderen. Referentie

 

Heeft u vragen over uw verhuizing?

Passies Verhuizers biedt voor zowel lokale, Europese als internationale verhuizingen diverse diensten aan. Zo kunnen wij uw inboedel (volledig of gedeeltelijk) verhuizen maar altijd aangepast aan uw wensen. Via onderstaand formulier kunt u vrijblijvend een verhuisofferte aanvragen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wilt u een verhuisofferte ontvangen volledig op maat en afgestemd op uw wensen dan komen we graag bij u langs voor een vrijblijvend verhuis informatiebezoek.

Verhuis informatiebezoek aanvragen

 

Velden met een * zijn verplicht

 

Ik heb al concrete verhuisplannen (de locatie en/of periode)
Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Binnen een werkdag ontvangt u een reactie van ons.