Verhuizen naar Frankrijk

Gaat u naar Frankrijk verhuizen? Het land is een prachtige plek om naartoe te emigreren en tegelijkertijd niet al te ver weg van Nederland te zijn. Maar zorg dat u goed voorbereid bent.

Een internationaal verhuisbedrijf met ervaring

Om ervoor te zorgen dat u geen extra stress heeft omtrent uw verhuizing naar Frankrijk, is een internationaal verhuisbedrijf van belang. Passies Internationale Verhuisbedrijven realiseert jaarlijks honderden verhuizingen over de hele wereld en daarbij wordt niks aan het toeval over gelaten.

Voor uw verhuizing naar Frankrijk zorgt Passies voor;
– De voorbereiding: samen met uw persoonlijke verhuismanager wordt uw verhuizing van A tot Z voorbereid en uitgebreid met u besproken;
– Alle douaneformaliteiten;
– Het veilig verpakken van uw goederen voor het internationale transport;
– Het transport van deur tot deur;
– Het verzekeren van uw verhuizing.

Uw persoonlijke verhuismanager

Uw persoonlijke verhuismanager speelt een cruciale rol bij het succesvol uitvoeren van uw verhuizing en bij het wegnemen van verhuisstress! Uw verhuismanager zorgt ervoor dat u altijd op de hoogte bent van het verloop, bijvoorbeeld wanneer uw goederen aankomen in Frankrijk. Ook beantwoordt hij of zij al uw vragen en zorgt ervoor dat u zich nergens druk om hoeft te maken. Dus ligt u midden in de nacht wakker, omdat u een onzekerheid omtrent uw verhuizing niet los kan laten? Geen probleem! U stuurt eenvoudig een mailtje met uw vraag (dat kan ook midden in de nacht) en uw verhuismanager pakt het de volgende werkdag direct op. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan voor uw verhuizing naar Frankrijk.

 

Velden met een * zijn verplicht

 

Ik heb al concrete verhuisplannen (de locatie en/of periode)
Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Binnen een werkdag ontvangt u een reactie van ons.

Tips voor uw verhuizing naar Frankrijk

Behalve uw verhuizing is er natuurlijk nog veel meer te organiseren omtrent uw emigratie naar Frankrijk. Ook daar helpen wij u graag bij, bijvoorbeeld met onderstaande tips.

Een huis huren

Het is niet makkelijk om een appartement te huren in Frankrijk. Zelfs wanneer u over genoeg geld beschikt en een vast maandsalaris kunt aantonen, is het vaak noodzakelijk om een Franse bankgarantie te overleggen. In steden als Parijs is het niet ongebruikelijk om zes (!) maanden huur in één keer vooraf te moeten betalen.

Gebruiken en tradities

Fransozen zijn erg beleefde mensen en hechten daar veel waarde aan. Ook zijn ze minder direct dan Nederlanders, dus houd hier rekening mee in uw benadering en communicatie. Zo is het belangrijk dat als iemand u uitnodigt om te eten, u pas aan tafel gaat zitten als u een plek toegewezen krijgt. Pas zodra u wordt beschouwd als vriend, laten ze hun beleefdheidsvormen varen. Ook zijn er belangrijke ongeschreven regels omtrent begroetingen. Lees u hier eerst over in. Daarnaast goed om te weten: Fransozen zijn erg gesteld op hun privacy, werken hard en het is geen klaaggraag volk.

De taal leren

De inwoners van Frankrijk spreken over het algemeen geen andere talen dan Frans. Daarom is het van essentieel belang dat u (enigszins) de taal spreekt voordat u ernaartoe verhuist. Bovendien waarderen ze het zeer als ze zien dat u moeite doet om de taal te (leren) spreken.

Zorg dat alle voorbereidende werkzaamheden gedaan zijn

Als u naar Frankrijk gaat emigreren, zult u een hoop moeten regelen. Vertaal uw diploma’s en CV in het Frans. Huur om het uzelf makkelijk te maken een verhuisbedrijf in en regel uw verzekeringen. Maar zeg ook al uw Nederlandse abonnementen op en open een Franse bankrekening. Schrijf u uit bij uw gemeente en als u uw auto in wilt voeren, zorg dan dat u de papieren in orde heeft en zet uw rijbewijs om naar een Frans rijbewijs. En wat dacht u van de Post NL verhuisservice, zodat uw post wordt doorgestuurd?

Aan het werk

Als u aan het werk gaat in Frankrijk hoeft u niet in het bezit te zijn van speciale documenten. U valt als werknemer onder vrij verkeer werknemers binnen de EU. Gaat u ondernemen? Dan schrijft u zich in bij de Franse Kamer van Koophandel: de ‘Chambre de commerce et d’Industrie de Paris’. Voor het financieren van uw bedrijf kunt u voor een lening terecht bij zowel een Nederlandse als Franse bank.

Hulp nodig bij uw verhuizing naar Frankrijk? Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag nu direct een offerte aan. Telefoon: +31 (0)23-5615955

 

Velden met een * zijn verplicht

 

Ik heb al concrete verhuisplannen (de locatie en/of periode)
Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Binnen een werkdag ontvangt u een reactie van ons.