Verhuizen naar België?

Gaat u binnenkort naar België verhuizen? Het land is een populaire keuze voor veel expats. Het is een klein en niet al te dichtbevolkt land met ongeveer tien miljoen inwoners. Maar zorg wel dat u goed voorbereid bent. Wij geven alvast wat praktische informatie en tips!

Een internationaal verhuisbedrijf met ervaring

Om ervoor te zorgen dat u geen extra stress heeft omtrent uw verhuizing naar België, is een internationaal verhuisbedrijf van belang. Passies Verhuizers realiseert jaarlijks honderden verhuizingen over de hele wereld en daarbij wordt niks aan het toeval over gelaten.

Voor uw verhuizing naar België zorgt Passies voor
– De voorbereiding: samen met uw persoonlijke verhuismanager wordt uw verhuizing van A tot Z voorbereid en uitgebreid met u besproken;
– Alle douaneformaliteiten;
– Het veilig verpakken van uw goederen voor het internationale transport;
– Het transport van deur tot deur;
– Het verzekeren van uw verhuizing.

Uw persoonlijke verhuismanager

Uw persoonlijke verhuismanager speelt een cruciale rol bij het succesvol uitvoeren van uw verhuizing en bij het wegnemen van verhuisstress! Uw verhuismanager zorgt ervoor dat u altijd op de hoogte bent van het verloop, bijvoorbeeld wanneer uw goederen aankomen in België. Ook beantwoordt hij of zij al uw vragen en zorgt ervoor dat u zich nergens druk om hoeft te maken. Dus ligt u midden in de nacht wakker, omdat u een onzekerheid omtrent uw verhuizing niet los kan laten? Geen probleem! U stuurt eenvoudig een mailtje met uw vraag (dat kan ook midden in de nacht) en uw verhuismanager pakt het de volgende werkdag direct op. Zo kunt u weer rustig verder slapen.

Aanvraag thuisbezoek

Wij komen graag bij u langs om u vrijblijvend te informeren over uw nationale, Europese of internationale verhuizing. Tijdens dit bezoek kunt u met onze adviseur uw wensen en vragen bespreken. Via onderstaand formulier kunt u gratis en vrijblijvend een thuisbezoek aanvragen.

 

Velden met een * zijn verplicht

 

 
Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Binnen een werkdag ontvangt u een reactie van ons.

Tips voor uw verhuizing naar België

Behalve uw verhuizing is er natuurlijk nog veel meer te organiseren omtrent uw emigratie naar België. Ook daar helpen wij u graag bij, bijvoorbeeld met onderstaande tips.

De historie en cultuur van België

België heeft een rijke historie. Dit is goed te zien aan de mooie oude gebouwen en kunstwerken. 75% van alle inwoners is Rooms-Katholiek. Naast de beroemde Belgische frites kunt u er ook genieten van Brusselse wafels en chocola. En wat dacht u van de honderden of misschien wel duizenden soorten bier waaruit u kunt kiezen?

Expats

Vanwege de hoge levensstandaard en de goede gezondheidszorg, opleidingsmogelijkheden en publieke faciliteiten, is België een populaire bestemming voor expats. Er wonen naar schatting 750.000 expats in het land. Dit is ongeveer een tiende van de totale bevolking. Vanwege vluchtelingenproblemen zijn de toelatingseisen de laatste jaren echter strenger geworden.

Huisvestingskosten en levensstandaard

De levensstandaard in België is zeer hoog. De huisvestingskosten zijn vergeleken met Nederland erg goedkoop. Het proces van een huis kopen gaat wel iets anders in werking in België dan in Nederland, lees u daarom goed in van tevoren. Als u werkt betaalt u veel belasting in dit land. Heeft u echter veel eigen vermogen d en werkt u niet, dan is België een belastingparadijs voor u. Het prijsniveau in België ligt wat lager dan in Nederland.

Talen

In 60% van België wordt Vlaams gesproken en in 40% van het land Frans. Er zijn drie autonome regio’s met ieder hun eigen taal. Vlaanderen ligt in het noorden van België en vormt het industriële hart van het land. 60% procent van de inwoners is woonachtig in Vlaanderen. Wallonië is het meest zuidelijke en Franssprekende gedeelte van het land. In dit gebied woont slechts 11% van de totale bevolking van België. De hoofdstad Brussel – waar het Europees Parlement gevestigd is – is tweetalig.

Werk

Als Nederlander heeft u geen visum nodig om in België te werken. Belangrijk is dat de cultuur op de werkvloer best verschilt van Nederland. Zo zijn Belgen meer bescheiden en is het not done om te zeggen waar u goed in bent. Ook wordt er minder overgewerkt. U betaalt wel meer belasting in België dan in Nederland en de salarissen zijn iets lager. Wilt u gaan ondernemen? Dat is in België goed geregeld, maar sommige procedures verschillen met die in Nederland. Verdiep u daarom van tevoren hierin.

Hulp nodig bij uw verhuizing naar België? Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag nu direct een offerte aan. Telefoon: +31 (0)23-5615955

 

Velden met een * zijn verplicht

 

Ik heb al concrete verhuisplannen (de locatie en/of periode)
Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Binnen een werkdag ontvangt u een reactie van ons.