Waar moet ik op letten bij de keuze van een internationaal verhuisbedrijf?

Let bij de keuze voor een internationaal verhuisbedrijf of het verhuisbedrijf is aangesloten bij een wereldwijd verhuisnetwerk. Een voorbeeld hiervan is; FIDI.

Wanneer heb je de juiste keuze gemaakt voor een verhuisbedrijf?

De keuze voor een internationaal verhuisbedrijf aan wie u uw internationale verhuizing toevertrouwt, hoeft zeker niet bij u uit de buurt te komen. Het is uiteraard van belang dat het verhuisbedrijf een professionele en deskundige indruk bij u maakt. Zo kunnen de website van het verhuisbedrijf, het aangeboden documentatiemateriaal, de verstrekte kennis en informatie van de verhuisexperts hieraan bij dragen. Uiteindelijk moet u met een vertrouwd gevoel een keuze kunnen maken voor het verhuisbedrijf aan wie u uw internationale verhuizing uit handen gaat geven.

Welke informatie moet ik vragen?

Per bestemmingsland zijn er verschillende procedures. Daarom is uitgebreide landen documentatie van belang. Praktische vragen moeten beantwoord worden, zoals; zijn er verboden artikelen, kan ik mijn auto of motorvoertuig meenemen, mag ik mijn huisdier(en) meenemen etc. Maar ook de benodigde documentatie t.b.v. douane regels, inklaring, en de aflever procedure zijn van belang.

Hoe weet ik hoeveel het totale volume is dat ik wil mee verhuizen?

Vraag de verhuisexpert van het internationaal verhuisbedrijf om een gratis en vrijblijvende taxatie bij u thuis te verrichten. Door middel van de taxatie krijgt u een duidelijk overzicht van het te verhuizen volume. Daarnaast wordt ook duidelijk de zaken waar speciale aandacht voor is vereist, kostbare en kwetsbare goederen, locatie van de woning, welke spullen u wil meenemen, of in opslag gaan etc. Uiteraard kan na de taxatie de verhuisofferte worden afgegeven. Neem de verhuisofferte ook door met de verhuisexpert en stel waar nodig nog aanvullende vragen.

Waar moet ik op letten bij de verhuisofferte?

Als basis wordt bij internationale verhuizingen een volledige door-to-door service aangeboden. Kosten besparend kan zijn als u ervoor kiest om enkele zaken zelf voor te bereiden bijvoorbeeld het inpakken van kleingoed in verhuisdozen. De verhuisofferte moet u een overzichtelijk en volledig beeld geven van de verhuisservice van huis tot huis tegen een vast tarief. Ook dienen de mogelijke zaken die niet in het tarief zijn inbegrepen en de betalingsvoorwaarden duidelijk te zijn aangegeven.

Hoe lang duurt een het verschepen van mijn inboedel?

Een ervaren internationaal verhuisbedrijf werkt samen met uitsluitend gerenommeerde rederijen die vaste afvaart data en transittijden hanteren. De duur van het traject kan variëren van 14 dagen tot 30 dagen. Dit is ten alle tijden volledig afhankelijk van het land van bestemming.

Hoe wordt mijn inboedel verscheept?

Bij de verscheping van uw persoonlijke eigendommen wordt gebruik gemaakt van een gecertificeerde 20ft of 40ft zeecontainer voor exclusief gebruik. Het is ook mogelijk om uw huisraad via een groupage container te laten verhuizen. Dit is een voordeligere optie die geschikt is om kleinere zendingen te verschepen. Een andere mogelijkheid is transport per luchtvracht.

Is mijn inboedel verzekerd tijdens het transport?

De verhuisexpert zal u uitgebreid informeren over de mogelijkheden voor het afsluiten van een verzekering.

Gaat u internationaal verhuizen?

Heeft u nog vragen? Neem contact op met Passies Internationale Verhuisbedrijven. Wij staan u graag te woord en beantwoorden uw vragen Telefoon: +31 (0)23-561 5955. Via onderstaand formulier kunt u gratis en vrijblijvend een verhuisofferte aanvragen.

 

Velden met een * zijn verplicht

 

Ik heb al concrete verhuisplannen (de locatie en/of periode)
Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Binnen een werkdag ontvangt u een reactie van ons.