Verhuizen naar Utrecht

Utrecht is een toegankelijke en aantrekkelijke stad die een middeleeuws stadshart combineert met moderne voorzieningen en een open karakter. Cultuur, onderwijs en bedrijvigheid komen er perfect samen.

Wilt u verhuizen naar Utrecht? Hieronder vindt u meer informatie over deze stad.

Goed nieuws om te beginnen: Utrecht is uitgeroepen tot de tweede beste stad van Nederland om in te wonen, leven, studeren en om kinderen groot te brengen. Utrecht is dus een echte gezinsstad.

4 universiteiten

Er wonen zo’n 330.000 mensen die samen 170 nationaliteiten vertegenwoordigen. Ongeveer 1 op de 5 inwoners is student. Er zijn 4 universiteiten, plus diverse hogescholen in de stad gevestigd.

Aantrekkelijk voor gezinnen

Utrecht is een echte onderwijsstad. Uiteraard zijn er ook veel basisscholen en is er een breed aanbod aan vervolgopleidingen. Samen met de toenemende bedrijvigheid (dienstverlening) maakt het de stad aantrekkelijk voor gezinnen om naartoe te verhuizen.

IJsselstein, Leidsche Rijn, Nieuwegein en de vechtstreek zijn populaire plekken voor expats. De huizen in deze gebieden variëren van traditionele bouwstijl tot moderne architectuur. De plaatsen liggen bij belangrijke snelwegen en knooppunten.

Bijzondere wijken en plaatsen

IJsselstein

Direct naast Utrecht ligt de prachtige plaats IJsselstein, compleet met een middeleeuws autovrij centrum en een kasteel dat nu een museum is. Er zijn uitstekende treinverbindingen naar Utrecht en Nieuwegein. Natuurliefhebbers kunnen genieten van het mooi Groene Hart, de polderstreek tussen Utrecht, Rotterdam, Leiden en Amsterdam.

Leidsche Rijn

Leidsche Rijn behoort tot de gemeente Utrecht en omvat Vleuten en De Meern. Het is een jong stadsdeel waar veel gezinnen wonen die sterk verbonden zijn met de stad.

Nieuwegein

Nieuwegein is een oudere groeikern, in 1971 ontstaan door het samenvoegen van 2 gemeenten. Door deze samenvoeging kon er woonruimte worden gerealiseerd om de sterke groei van de stad Utrecht op te vangen.

De Uithof

De Uithof ook wel bekend als Utrecht Science Park is onderdeel van de Utrechtse wijk Oost. Het is het universiteitencentrum van Utrecht. Er zijn verschillende faculteiten van de Universiteit Utrecht gevestigd, evenals het Universitair Medisch Centrum dat bestaat uit het Academisch Ziekenhuis Utrecht (AZU) en het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ).

In de Uithof zijn vijf van de zes faculteiten van de Hogeschool Utrecht (HU): Economie en Management, Communicatie en Journalistiek, Educatie, Gezondheidszorg en Maatschappij en Recht. Voor studenten die in de buurt van de Uithof willen gaan wonen is er plek in een van de drie studentenflats.

Verhuizen naar Utrecht

Heeft plannen om naar Utrecht te verhuizen? Wij staan u graag te woord en beantwoorden uw vragen. Telefoon: +31 (0)23-561 5955

Wilt u een verhuisofferte ontvangen volledig op maat en afgestemd op uw wensen dan komen we graag bij u langs voor een gratis en vrijblijvend verhuis informatiebezoek.

Verhuis informatiebezoek aanvragen

 

Velden met een * zijn verplicht

 

Ik heb al concrete verhuisplannen (de locatie en/of periode)
Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Binnen een werkdag ontvangt u een reactie van ons.