Verhuizen naar Duitsland?

Vrijblijvend een verhuisofferte aanvragen

Lees eerst onze tips als u plannen heeft om te verhuizen naar Duitsland, of vraag direct online een vrijblijvende verhuisofferte aan.

De Duitse economie is nauw verbonden met de onze. Om deze reden verhuizen er nog wel eens Nederlanders naar Duitsland, en vice versa. Wij hebben al velen verhuizingen van en  naar Duitsland gedaan, en wij delen onze kennis graag met u.

Cultuur

Duitsers staan bekend om hun gesteldheid op regels. Dit vertaalt zich in stiptheid en het houden aan afspraken. Ook heerst in Duitsland nog een veel sterkere hiërarchie. In het bedrijfsleven wordt niet verwacht dat u een discussie met u baas aangaat. Dit komt ook terug in de opvoeding van kinderen, waar ouders ook niet verwachten dat zij tegengesproken worden.

Uw auto in Duitsland

U kunt natuurlijk gewoon met uw auto in Duitsland rijden. Uw rijbewijs is uiteraard geldig. Maar let wel op; wanneer u in Duitsland woont, dient u een Kfz-Haftpflichtversicherung (zeg maar een WA-verzekering) af te sluiten. Wanneer u in Duitsland woont, en u wilt op dat moment een rijbewijs aanvragen, dan dient u dit daar te doen, en niet in Nederland.

Inschrijven in Duitsland

U kunt zich voor uw nieuwe gemeente inschrijven bij het Einwohnermeldeamt. Vergeet u dan vooral niet te vragen naar een bewijs van inschrijving (anmeldebestätigung), deze moet u voor diverse aanvragen in uw bezit hebben.

Let u overigens op dat u zich maximaal 5 dagen voordat u verhuist, uitschrijft bij uw Nederlandse gemeente. En ook hiervan dient u weer een bewijs te hebben, maar dan uiteraard van uitschrijving. Met dit bewijs kunt u zich in Duitsland weer inschrijven.

Voor uw verhuizing naar Duitsland zorgt Passies Verhuizers voor;

  • De voorbereiding; samen met uw persoonlijke verhuismanager wordt uw verhuizing van A tot Z voorbereidt en uitgebreid met u besproken.
  • Het veilig verpakken van uw goederen voor het transport
  • Het transport van deur tot deur
  • Tijdelijke of langdurige opslag indien gewenst
  • Handyman service
  • Waterbed service
  • Het verzekeren van uw verhuizing

 

Specifieke vragen over verhuizen naar Duitsland?

Heeft u nog vragen? Neem contact op met Passies Internationale Verhuisbedrijven. Wij staan u graag te woord en beantwoorden uw vragen. Telefoon: +31 (0)23-561 5955

Wilt u een verhuisofferte ontvangen volledig op maat en afgestemd op uw wensen dan komen we graag bij u langs voor een vrijblijvend verhuis informatiebezoek.

Verhuis informatiebezoek aanvragen

 

Velden met een * zijn verplicht

 

Ik heb al concrete verhuisplannen (de locatie en/of periode)
Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Binnen een werkdag ontvangt u een reactie van ons.