Verhuizen naar Luxemburg

Gaat u verhuizen naar Luxemburg? U bent niet de enige; vele expats van over de hele wereld voelen zich aangetrokken tot dit kleine land. Dit komt voornamelijk door de hoge levensstandaard, de rijke cultuur en historie van het land. Daarbij zorgt het bankwezen voor veel expats – het is de belangrijkste spil in de economie van Luxemburg. Maar voordat u vertrekt is het belangrijk om u goed voor te bereiden!

Een internationaal verhuisbedrijf met ervaring

Om ervoor te zorgen dat u geen extra stress heeft omtrent uw verhuizing naar Luxemburg, is een internationaal verhuisbedrijf met ervaring een must. Passies Internationale Verhuisbedrijven realiseert jaarlijks honderden verhuizingen over de hele wereld en daarbij wordt niks aan het toeval overgelaten.

Voor uw verhuizing naar Luxemburg zorgt Passies voor:
– De voorbereiding: samen met uw persoonlijke verhuismanager wordt uw verhuizing van A tot Z voorbereid en uitgebreid met u besproken;
– Alle douaneformaliteiten;
– Het veilig verpakken van uw goederen voor het internationale transport;
– Het transport van deur tot deur;
– Het verzekeren van uw Europese verhuizing.

Uw persoonlijke verhuismanager

Uw persoonlijke verhuismanager speelt een cruciale rol bij het succesvol uitvoeren van uw verhuizing en bij het wegnemen van verhuisstress! Uw verhuismanager zorgt ervoor dat u altijd op de hoogte bent van het verloop, bijvoorbeeld wanneer uw goederen aankomen in Luxemburg. Ook beantwoordt hij of zij al uw vragen en zorgt ervoor dat u zich nergens druk om hoeft te maken. Dus ligt u midden in de nacht wakker, omdat u een onzekerheid omtrent uw verhuizing niet los kan laten? Geen probleem! U stuurt eenvoudig een mailtje met uw vraag (dat kan ook midden in de nacht) en uw verhuismanager pakt het de volgende werkdag direct op.

Contactformulier voor uw verhuizing naar Luxemburg

 

Velden met een * zijn verplicht

 

Ik heb al concrete verhuisplannen (de locatie en/of periode)
Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Binnen een werkdag ontvangt u een reactie van ons.

Tips voor uw verhuizing naar Luxemburg

Behalve uw verhuizing is er natuurlijk nog veel meer te organiseren omtrent uw emigratie naar Luxemburg. Ook daar helpen wij u graag bij, bijvoorbeeld met onderstaande tips.

De Luxemburgse taal

Luxemburgs is de oorspronkelijke taal van het land. Het is een dialect van het Duits met Franse en Waalse invloeden en leenwoorden. Met Duits en Frans kunt u om te beginnen ook goed uit de voeten komen. Slechts een klein percentage van de mensen in Luxemburg spreekt Engels. Om deze reden is het verstandig dat u Frans en Duits leert alvorens u gaat verhuizen.

Bevolking

Er wordt soms gezegd dat Luxemburgers niet echt openstaan voor andere buitenlanders. Doet u echter moeite om de taal te leren dan zal dit zeker meevallen. Doordat er veel migranten en gastarbeiders in Luxemburg wonen heeft het land een heel internationaal karakter. Het is een zeer veilig land met een laag criminaliteitscijfer.

Huizenprijzen

Vanwege de voordelen van wonen in Luxemburg zijn er veel expats die zich in Luxemburg vestigen. Het nadeel hiervan is dat de huizenprijzen juist weer erg hoog zijn. Veel mensen vestigen zich daarom dichtbij over de grens in één van de buurlanden.

Prijzen in Luxemburg

Sommige voorzieningen in Luxemburg zijn erg prijzig. Zo kunt u in de horecagelegenheden een stevige rekening verwachten. Ook de telecomprijzen en de bankdiensten zijn duurder. Andere voorzieningen zijn juist een stuk goedkoper. De lage brandstofprijzen en lagere accijnzen op alcohol en tabak zijn erg gunstig, net als het regime voor werknemers en ondernemers. Ook het bezit van een auto is goedkoper.

Uitschrijven en inschrijven

Als u gaat emigreren, schrijf u dan uit bij uw gemeente in Nederland. Met dit bewijs van uitschrijving en een kopie van uw huurcontract kunt u naar het gemeentehuis van de Luxemburgse gemeente waarin u zich wilt vestigen. Gaat u voor een werkgever werken? Die regelt dan de administratie op het gebied van sociale zekerheid. Informatie over uw werkgever wordt bij het gemeentehuis waarschijnlijk ook gevraagd. U ontvangt vervolgens uw bewijs van inschrijving.

Nog meer regelen

Zoek voordat u verhuist of als u net bent verhuisd direct een dokter, tandarts en ziekenhuis in de buurt zodat u in het geval van nood ergens terecht kunt. Kijk ook hoe en waar u aan uw medicijnen kunt komen. Zorg ook dat uw post doorgestuurd wordt naar uw nieuwe adres in Luxemburg.

Hulp nodig bij uw verhuizing naar Luxemburg? Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag nu direct een offerte aan. Telefoon: +31 (0)23-5615955

 

Velden met een * zijn verplicht

 

Ik heb al concrete verhuisplannen (de locatie en/of periode)
Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Binnen een werkdag ontvangt u een reactie van ons.