Verhuizen naar Zwitserland

Bent u van plan om naar Zwitserland te verhuizen? Goed nieuws, Zwitserland is een van de beste expatlanden ter wereld met de hoogste levensstandaard. Bovendien zijn de inwoners meertalig. Uiteraard moet u wel goed voorbereid aan uw emigratie beginnen.

Een internationaal verhuisbedrijf met ervaring

Om ervoor te zorgen dat u geen extra stress heeft omtrent uw emigratie naar Zwitserland is een internationaal verhuisbedrijf met ervaring een must. Passies Internationale Verhuisbedrijven realiseert jaarlijks honderden verhuizingen over de hele wereld en daarbij wordt niks aan het toeval overgelaten.

Voor uw verhuizing naar Zwitserland zorgt Passies voor:
– De voorbereiding: samen met uw persoonlijke verhuismanager wordt uw verhuizing van A tot Z voorbereid en uitgebreid met u besproken;
– Alle douaneformaliteiten;
– Het veilig verpakken van uw goederen voor het internationale transport;
– Het transport van deur tot deur;
– Het verzekeren van uw verhuizing.

Uw persoonlijke verhuismanager

Uw persoonlijke verhuismanager speelt een cruciale rol bij het succesvol uitvoeren van uw verhuizing en bij het wegnemen van verhuisstress! Uw verhuismanager zorgt ervoor dat u altijd op de hoogte bent van het verloop, bijvoorbeeld wanneer uw goederen aankomen in Zwitserland. Ook beantwoordt hij of zij al uw vragen en zorgt ervoor dat u zich nergens druk om hoeft te maken. Dus ligt u midden in de nacht wakker, omdat u een onzekerheid omtrent uw verhuizing niet los kan laten? Geen probleem! U stuurt eenvoudig een mailtje met uw vraag (dat kan ook midden in de nacht) en uw verhuismanager pakt het de volgende werkdag direct op. Vraag gratis en vrijblijvend een verhuisofferte aan.

 

Velden met een * zijn verplicht

 

Ik heb al concrete verhuisplannen (de locatie en/of periode)
Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Binnen een werkdag ontvangt u een reactie van ons.

Tips voor uw verhuizing naar Zwitserland

Behalve uw verhuizing is er natuurlijk nog veel meer te organiseren omtrent uw verhuizing naar Zwitserland. Ook daar helpen wij u graag bij, bijvoorbeeld met onderstaande tips.

Een eigen huis of appartement

De woningmarkt in Zwitserland is heel druk! Zo zijn er soms wel vijftig bezichtigingen voor hetzelfde appartement. Om meer kans te maken is het verstandig dat u uzelf inschrijft bij een aankoopmakelaar in de buurt. Deze makelaar moet dan wel ingeschreven staan bij SARA: Swiss Association of Relocation Agents.

Cultuur

Wanneer u vanuit Nederland naar Zwitserland wil verhuizen zal u geen grote cultuurshock staan te wachten. Zwitsers beginnen vroeg met werken en stoppen ook weer vroeg. Houd er ook rekening mee dat alle winkels op zondag gesloten zijn.

Zwitserse steden zijn op zondag vaak uitgestorven. Mensen trekken er lekker op uit om te genieten van de prachtige omgeving of om te zwemmen in een van de prachtige meren die Zwitserland rijk is. Verwacht niet dat iedereen er Frans of Duits spreekt; Zwitsers zien Engels dan ook als hun tweede taal. Handig!

Elkaar groeten

Denk niet dat ‘hallo’ zeggen genoeg is wanneer u afspreekt met mensen. Een hand geven of drie kussen wanneer u elkaar beter kent is dan ook heel gebruikelijk. Niet heel anders dan in Nederland dus.

Geen wasmachine

De meeste appartementen in Zwitserland hebben geen wasmachine. Ze delen een wasmachine die meestal op de benedenverdieping van het complex staat. Ga echter niet op de wasdag van iemand anders uw was doen; de mensen zijn hier erg strikt in en dit wordt niet gewaardeerd.

Openbaar vervoer

De treinverbindingen in Zwitserland zijn erg goed, maar ook hier hebben ze weleens vertraging. Wel is het erg duur om met de trein te reizen. Koop daarom een half-tarief-pasje waarmee u voor de helft van de prijs kunt reizen.

Hulp nodig bij uw verhuizing naar Zwitserland? Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag nu direct een offerte aan. Telefoon: +31 (0)23-5615955 of via ons contactformulier.

 

Velden met een * zijn verplicht

 

Ik heb al concrete verhuisplannen (de locatie en/of periode)
Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Binnen een werkdag ontvangt u een reactie van ons.