Kids at Lightning Stage bij Passies Verhuizers. Passies Internationale verhuisbedrijf vrachtwagen.

Bliksemstage bij Passies Internationale verhuisbedrijven

Deze week hebben we bezoek gehad van een aantal leerlingen van groep 8 van basisschool Klippeholm. Net als  in oktober 2013 heeft Passies Verhuizers weer de deuren opgedaan voor een aantal basisschool leerlingen die een kijkje mochten nemen bij ons verhuisbedrijf. Deze bliksemstage is in samenwerking met de non-profitorganisatie JINC.

 

Over JINC

INC helpt jongeren van 8 tot en met 16 jaar op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt: door beroepsoriëntatie op de werkvloer, het aanleren van (sociale) vaardigheden en het aanbieden van workshops over ondernemerschap. JINC vindt dat elk kind een eerlijke kans verdient op de arbeidsmarkt, ook als het opgroeit in een omgeving met minder voorbeelden en rolmodellen om zich aan op te trekken.

JINC is een non-profit organisatie die grotendeels wordt gefinancierd door het bedrijfsleven. Zo’n 1.000 bedrijven dragen (financieel) bij om de organisatie van de projecten mogelijk te maken en stellen hun medewerkers beschikbaar als vrijwilliger, bijvoorbeeld als trainer of als coach. De ervaring is dat vreemde ogen dwingen en dat de expertise van professionals jongeren inspireert.

 

Het programma

De kinderen hadden het meeste plezier aan het vouwen van verhuisdozen, rennen door de loods en samen met een teamcaptain (voorman) een zo hoog mogelijke stapel dozen te maken. (dus niet zeewaardig verpakken, dat ging net iets te ver) Tevens was er een echte praktijkopdracht; een afspraak maken voor de adviseur naar aanleiding van een “willekeurige” aanvraag per email van een potentiële klant. De groep kinderen werd verdeeld in 2 groepjes, waarna ze het telefoongesprek moesten voorbereiden en droog oefenen totdat ze zover waren om zelf te gaan bellen.

 

Voor herhaling vatbaar

Voor Passies Internationale Verhuisbedrijven was het weer een leuke ervaring en kans om de passie die we hebben voor ons vak te delen met deze groep kinderen.